Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szörrny Rt.

Egy CGI animációs filmsorozat és a Disney média franchise, amely a Pixar által gyártott és a Walt Disney Pictures által forgalmazott Szörny Rt. 2001-es filmjével kezdődött. Az eredeti filmet a Szörny Egyetem előzmény filmje követte.

Animációk

Rövid Filmek

· Mike új kocsija (2002) - Mike Wazowski vásárolt egy új hatkerekes, mindenféle szerkentyűvel felszerelt csodaautót, és alig várja már, hogy megmutassa azt a barátjának, Sulley-nek. Az egyetlen gond, hogy Mike még nem sajátította el pontosan, hogyan kell vezetni a járgányt, melyik gomb mire szolgál, így már az elindulás is problémákba ütközik.
· Buli Központ (2013) - Mike és Sully hétvégén ellátogatnak a Szörny Egyetemre, hogy megnézék, hogy a barátaik mit csinálnak. Bulit szerveztek de alig voltak szörnyek ezért Mike és Sully van egy tervük hogyan dobják fel a bulit. Egy másik buliból ellopják ételt és a vendégeket.

Monsters at Work (2020)

A Szörny Rt. a Pixar egyik legnépszerűbb animációs filmje, és az előzményeit bemutató Szörny Egyetem szintén nagy siker lett. A Disney-t ismerve csak idő kérdése volt, hogy ismét elővegyék a franchise-t, és a hírek szerint ez most meg is történik: az egeres cég saját streamingoldalára a Szörny Rt. világában játszódó sorozat érkezik Monsters at Work címmel, amely sok új szörnyet felvonultat, de természetesen a filmek hősei, Mike és Sully is visszatérnek benne.
A Monsters at Work nagyjából fél évvel az eredeti film történései után játszódik majd, amikorra a szörnyek a gyermeksikolyokról már áttértek egy jóval hatékonyabb energiaforrásra: a nevetésre. Így a Szörny Rt. korábban ijesztgetésre betanított dolgozóinak a szériában nem megrémiszteni, hanem szórakoztatni kell majd az embergyerekeket. A sorozat főszereplője a Szörny Rt. tehetséges gépésze, Tylor Tuskmon lesz, akinek minden vágya, hogy ő is az olyan nevettetőkkel dolgozhasson, mint Mike és Sully.
A franchise két központi alakja ezúttal is John Goodman és Billy Crystal hangján fog megszólalni - ugyanakkor a szinopszis alapján itt inkább mellékszereplők lesznek majd. Tylornak a Szilícium-völgyből ismert Ben Feldman kölcsönzi majd a hangját, a főhős legjobb barátját Az utolsó Jedikben Rose-t alakító Kelly Marie Tran fogja megszólaltatni, a szörnyek főnökének szinkronhangja pedig Henry Winkler (Barry) lesz. Pontos premierdátum még nincs, de a tervek szerint még 2020-ban debütál a sorozat.

A franchise jövője

Ismét hallatott magáról a Szörny Rt. folytatása, amelyről most az első rész rendezője beszélt. Tavaly két eredeti filmmel érkezett a Pixar, a Dínó tesóval és az Agymanókkal, melyek közül az utóbbi hatalmas siker volt, el is nyerte a Legjobb Animációs film Oscar-díjat. Ám annak ellenére, hogy a Pixar új ötletei legtöbbször sikeresek, a rajongók alig várják, hogy folytatások készüljenek az igazán szeretett alkotásokhoz is. Az egyik ilyen film a Szörny Rt., amelynek még mindig megvan az esélye, hogy valamikor elkészüljön az a bizonyos folytatás hozzá. Erről beszélt a Szörny Rt. rendezője, Pete Docter nemrég az Entertainment Weekly-nek:
'Soha ne mondd, hogy soha, hiszen ki tudja, mit hoz a jövő? Szándékosan készítettük el 2. résznek a Szörny Egyetemet mint előzményt, mert nem szerettünk volna még válaszolni néhány olyan kérdésre, hogy mi történt Boo-val, hogy miként nőtt fel, és hasonló dolgok. Ahhoz, hogy ezekre választ adhassunk, egy igazán meggyőző és átgondolt történet kell, ami megfelel egy igazi folytatásnak.'

Box Office

Év Cím Bevételek
Amerika Más terület Világszerte
2001 Szörny Rt. $ 255,873,250 $ 272,900,000 $ 528,773,250
2013 Szörny Egyetem $ 268,492,764 $ 475,060,843 $ 743,556,609
 

Cikkek

Szörny Egyetem (2013)

2019.11.19

 

Szörrny Rt. (2001)

2019.11.19